Hoe ziet een IPT sessie er uit ?

Hoe ziet een IPT sessie er uit ?

Tijdens de sessie werken we met embodied consent. Dat betekent dat jij als cliënt de regie krijgt over de stappen die we doen. Zo vaak in ons leven hebben we aanraking of fysieke interactie toegestaan zonder dat er 100 % toestemming was. Tijdens een IPT-sessie vragen we of je de’ ja’ voor een volgende stap voelt, zowel in je hoofd, hart, als in je lijf. Reageert je lijf op een vraag dan staan we daar eerst bij stil. Wat zegt mijn fysiek mij?

Je wordt uitgenodigd goed je lichaamstaal te voelen en aanwezig te blijven met wat er in je lijf gebeurt. Een sessie duurt 2 uur. De eerste sessie werk ik met het doorvoelen van het emboided consent en de emoties die opkomen en werk ik alleen uitwendig. Inwendige vaginale technieken kunnen worden toegepast, maar dat hoeft niet. Veel wordt ook al in beweging gezet door contact te maken met je lichaam en door uitwendige aanrakingen op buik en bekken. Door ook gebruik te maken van ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, je stem en visualisatietechnieken, kan je bekken zich ontspannen en komt het weer terug in haar natuurlijke staat.

Ik ben lid van de Intergral Pelvic Therapy Association en ik voldoe aan de wetgeving voor complementaire behandelaren ( Wkkgz, AVG)

Shiatsu massage therapie

Tijdens de sessie werken we met embodied consent. Dat betekent dat jij als cliënt de regie krijgt over de stappen die we doen. Zo vaak in ons leven hebben we aanraking of fysieke interactie toegestaan zonder dat er 100 % toestemming was. Tijdens een IPT-sessie vragen we of je de’ ja’ voor een volgende stap voelt, zowel in je hoofd, als in je lijf. Reageert je lijf op een vraag dan staan we daar eerst bij stil. Wat zegt mijn fysiek mij?

Je wordt uitgenodigd aanwezig te blijven met wat er in je lijf gebeurt. Een sessie duurt 2 uur. De eerste sessie werk ik met het doorvoelen van het emboided consent en de emoties die opkomen en werk ik alleen uitwendig. Inwendige vaginale technieken kunnen worden toegepast, maar dat hoeft niet. Veel wordt ook al in beweging gezet door contact te maken met je lichaam en door uitwendige aanrakingen op buik en bekken. Door ook gebruik te maken van ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, je stem en visualisatietechnieken, kan je bekken zich ontspannen en komt het weer terug in haar natuurlijke staat.

Ik ben lid van de Intergral Pelvic Therapy Association en ik voldoe aan de wetgeving voor complementaire behandelaren ( Wkkgz, AVG)

Shiatsu massage therapie
  • Bekken therapie
  • Integral Pelvic Therapy

INTEGRAL PELVIC THERAPY

“Als IPT-er, behandel ik het buikgebied en de bekkenbodem, net zoals een fysiotherapeut zou doen bij gespannen schouders. Vastgezette spieren en fascia (bindweefsel) verzachten door de aanraking ”

Voordeur

Els Nijhoff
Leeuwarderweg 52
1025 RX Amsterdam