“Een IPT-er behandelt het buikgebied en de bekkenbodem, net zoals een fysiotherapeut zou doen bij gespannen schouders. Vastgezette spieren verzachten door de aanraking”

“Een IPT-er behandelt het buikgebied en de bekkenbodem, net zoals een fysiotherapeut zou doen bij gespannen schouders. Vastgezette spieren verzachten door de aanraking”

Overprikkelde blaas

Heb je continue het gevoel dat je moet plassen, maar plas je steeds maar een heel klein beetje urine uit. Ben je bij je huisarts geweest en blijkt het geen blaasontsteking te zijn. Dan kan de oorzaak hiervan zijn dat je te veel spanning hebt op je bekkenbodemspieren. Deze gespannen spieren prikkelen je blaas. Je blaas is ook een spier en reageert hierop. Tijdens de een Integrale Pelvic Therapy behandeling masseer ik de bekkenbodemspieren en je bindweefselstructuren (fascia). Waardoor spanning verdwijnt. Ik laat je voelen hoe je je bekkenbodem kan laten ontspannen. En ga je bewuster voelen wanneer je weer in de spanning schiet in dit gebied.

Shiatsu massage therapie
Shiatsu massage therapie

Geen zin in seks

De oorzaken kunnen zeer verschillend zijn waarom je geen zin in seks hebt, weinig gevoel in het bekkengebied, pijn bij het vrijen door een litteken , spanning, vaginisme of niet je verlangens en grenzen uitspreken.

Tijdens een Integrale Pelvic Therapy (IPT) praten we over wat en welke ideeën en patronen je remmen in het seksuele plezier. Je leer contact maken met gevoelens in je lichaam en krijgt de ruimte om deze gevoelens te doorleven. Door deze emoties te doorleven zullen ze veranderen in je systeem. Verder behandel ik het buik en bekkengebied als dat wenselijk is. Door aanraking en streches van spieren en bindweefsel kom je stap voor stap meer in contact met je bekken en zal spanning van spieren verzachten als daar sprake van is.

Door bekkenbodemspieren en bindweefsel te masseren ontspannen ze en ga je ze meer voelen, waardoor je meer contact krijgt met dit seksuele gebied.
Ook kan een IPT behandeling zeer effectief zijn als je nog pijn hebt aan een litteken en dat je de zin in vrijen beneemt. Door het littekenweefsel te masseren zal deze verzachten en zullen pijn klachten verminderen.

  • Integral Pelvic Therapy
  • Bekken therapie

Integral Pelvic Therapy

“Als IPT-er, behandel ik het buikgebied en de bekkenbodem, net zoals een fysiotherapeut zou doen bij gespannen schouders. Vastgezette spieren en fascia (bindweefsel) verzachten door de aanraking ”

Voordeur

Els Nijhoff
Leeuwarderweg 52
1025 RX Amsterdam