“Een IPT-er behandelt het buikgebied en de bekkenbodem, net zoals een fysiotherapeut zou doen bij gespannen schouders. Vastgezette spieren verzachten door de aanraking”

“Een IPT-er behandelt het buikgebied en de bekkenbodem, net zoals een fysiotherapeut zou doen bij gespannen schouders. Vastgezette spieren verzachten door de aanraking”

Burn-out en Shiatsu

Shiatsu helpt bij een burn-out omdat het een holistische benadering van de gezondheid en het welzijn van mensen biedt. Bij een burn-out is er vaak sprake van een disbalans in zowel het fysieke als het mentale en emotionele welzijn. Te vaak is er slecht of niet geluisterd naar het lichaam, met gevolgen van dien. Je lichaam heeft met een burn-out lange tijd spanning ervaren en vastgehouden. Dat kost energie en dat merk je. Dus stap 1 is het weghalen van de spanning in je lichaam. In rust en vertrouwen.Tevens zal Shiatsu je helpen om de disbalans die er is te herstellen door het stimuleren van de natuurlijke energiestromen in het lichaam.

Shiatsu is gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde en maakt gebruik van drukpuntmassage, strekkingen en mobilisaties om de energiebanen in het lichaam, ook wel meridianen genoemd, te stimuleren. Door deze meridianen te bewerken, kan de energie weer vrijer stromen en kunnen blokkades worden opgeheven.

Shiatsu massage therapie
Shiatsu massage therapie

Dit kan leiden tot een gevoel van diepe ontspanning, stressvermindering en het herstel van vitaliteit.
Tevens zal een behandeling je ook meer lichaamsbewustzijn geven. Wat je gaat helpen in het voelen van je grenzen. Grenzen die in het verleden niet gevoeld werden of genegeerd werden.

Daarnaast kan ik als shiatsutherapeut ook ondersteuning bieden op emotioneel en mentaal vlak. Tijdens de behandeling is er ruimte voor het delen van gevoelens en emoties die gepaard gaan met een burn-out. Ik kan je helpen om inzicht te krijgen in de oorzaken van de burn-out en samen te werken aan het herstel ervan.

Kortom, shiatsu kan bijdragen aan het herstel bij een burn-out door het stimuleren van de energiestromen in het lichaam, het verminderen van stress en het bieden van emotionele en mentale ondersteuning. Het helpt om weer in balans te komen en het welzijn te herstellen.

  • Shiatsu therapie
  • Feeling touched - Shiasutherapie
  • Massage Shiatsu
  • Shiatsu therapie drukpunten

Zen Shiatsu

Zen Shiatsu is een manier om je bewust te worden van je lichaam en om er voor te zorgen.

Voordeur

Els Nijhoff
Leeuwarderweg 52
1025 RX Amsterdam